Facebook miniature billeder på links

HVORDAN FÅR JEG MINIATURE BILLEDER PÅ MINE OPSLAG PÅ FACEBOOK?

Her er så en lille guide i hvordan man får de små miniature billeder ved sine links på Facebook fra sin egen hjemmeside. Som du kan se på det billede, der er knyttet til dette blogindlæg.

 

HVAD SKAL DU BRUGE FOR AT ÆNDRE MINIATURE BILLEDER?

Du skal bruge følgende for, at det kan lade sig gøre:

 

  • Adgang til HTML Headers
  • Adgang til et webhotel
  • Et billede behandlings program

 

Inden du går i gang med den helt store ændring af alle billederne på din hjemmeside, så kig først på Facebook og se hvilket billede der ligger på dine links i forvejen. Det kunne jo være fint nok.

 

Hvis du så gerne vil have skiftet billedet ud. Så skal du finde et billede, som du synes repræsenterer din hjemmeside. Det kan være et logo, et screenshot af din hjemmeside eller et billede som du synes passer til den pågældende sektion.

 

BEHANDLING AF BILLEDET TIL MINIATURE BILLEDER

For at lave et screenshot af din hjemmeside kan du trykke Print Screen knappen (Prt Sc) i Windows eller Shift+Command+3 på Mac. Du skal så behandle det i et billedebehandlings program, som kan findes gratis på internettet.

 

For at undgå, at gæster der vil besøge din hjemmeside eller facebook profil skal bruge lang tid på at hente billedet, så kan det være en fordel at bruge et billedebehandlings program til at “crop” dit billede. Jeg vil foreslå en billede størrelse på ca. 250-300 pixels. Samtidig kan det være en fordel ikke at gemme i bedste kvalitet, da det jo er et miniature billede.

 

HVOR SKAL BILLEDET OG KODE INDSÆTTES?

Upload billedet til dit webhotel, hvor hjemmesiden er placeret, da det ikke er sikkert at Facebook vil læse billede filer fra andre tjennester, som fx. Flickr, Picasa og lignende.

 

Du skal herefter tilføje en image meta tag til dine headers på din hjemmeside. Koden ser sådan her ud:

 

<link rel=”image_src” href=”http://side.dk/image.jpg” />

 

Du skal selvfølgelig ændre href koden, så den passer til din hjemmeside, hvor du har placeret det billede, som du gerne vil på dine facebook links. Det vil også være en fordel at lave følgende meta tags i din header i html dokumentet “title” & “description” i forhold til, hvordan Google læser og ranker din hjemmeside.

 

Hvis det skal være lidt mere avanceret, så kan du bruge database programmering til at få dit miniature preview billede til at ændre sig i forhold til, hvilken side på hjemmesiden brugeren linker til på Facebook.

Art In Motion
No Comments

Post a Comment

Share This