Photoshop – Optimering af farver

Du kender det helt sikkert, du har taget et super foto, men der er noget med farverne. I stedet for at smide billedet i papirkurven, så skal du åbne photoshop. I photoshop kan du fintune mange detaljer i billedet. I denne guide vil du lære, hvordan du optimere farverne på et billede. I Photoshop kan du ved hjælp af Hue/Saturation adjustment layer, korrigere enkelte farver i billede. Samtidig har du også muligheden for at kunne vælge områder fra, der ikke skal korrigeres ved hjælp af layer mask.

1. Åben det billede du vil bearbejde. I billedet herunder ser du et feriebillede fra Nice. Farverne er blevet lidt matte efter min mening og himlen må gerne have lidt mere blå. Tagene på husene skulle gerne være lidt mere røde. Gå til (Window>Adjustment) og tryk på Hue/Saturation ikonet. I dropdown boksen der kommer frem over Hue slideren vælger du den farve du vil optimere. Først vil vi optimere farven blå, så jeg vælger blå.

Original billedet med udsigt over Nice

Original billedet med udsigt over Nice

Hue / Saturation - Adjustment boks

Hue / Saturation – Adjustment boks

2. Ryk slideren for saturation til mellem +40 – + 50. Du vil se den blå farve bliver mere levende i billedet. Det virker på samme måde for de andre farver. Du kan prøve at vælge den røde farve og rykke slideren mod højre. Du vil nu se hustagene bliver mere markeret i farven. På billedet nedenunder er saturation for gule farver sat til + 40.

Udsigt Nice – Behandlet i Photoshop med saturation

Udsigt Nice – Behandlet i Photoshop med saturation

3. Hvis der er områder at billedet, der får for meget effekt af din saturation, så kan du bruge layer mask til at vælge områder fra. Det gør du ved at vælge farven sort, som front farve. Du skal sørge for, at adjustment layer er markeret inden du begynder, da du ellers bare maler sort på billedet. Du skal vælge en brush og størrelse der passer til formålet. Du maler nu det område du ikke ønsker skal være en del af adjustment layeret. På din layer mask vil du kunne se det område du har deaktiveret med sort farve.

Udsigt Nice – behandlet med saturation – med efterfølgende layer mask for at fjerne effekten i området i den røde cirkel.

Udsigt Nice – behandlet med saturation – med efterfølgende layer mask for at fjerne effekten i området i den røde cirkel.

På det markerede layer er der en layer mask, som et hvidt lærred. Det sorte område på layer masken er det område, der ikke har effekt af adjustment layeret.

På det markerede layer er der en layer mask, som et hvidt lærred. Det sorte område på layer masken er det område, der ikke har effekt af adjustment layeret.

Skulle du have spørgmål eller forslag til denne guide, så er du mere end velkommen til at skrive en kommentar. Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet, hvis du ønsker at tips og tricks om Photoshop direkte i til din E-mail.

Art In Motion
No Comments

Post a Comment

Share This